RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tips voor een vakantiegevoel in huis, ondanks corona

1/3
PROVINCIE UTRECHT - Naast je huis een opblaasbadje neerzetten, een mega bellenblazer installeren of een knikkerpot in de tuin. Het klinkt allemaal leuk, maar is het genoeg om straks in coronatijden het paasweekend en de meivakantie leuk door te komen?

Toen premier Rutte opriep om vooral geen plannen te maken voor de komende vakanties werd Annemarie Vosselman direct heel nerveus. Zij is de oprichtster van de website Kidsproof, waar al jarenlang tips worden gedeed voor uitjes en vakanties voor gezinnen met kinderen. Met ook een aparte pagina voor Utrecht en Amersfoort.

Afgelopen weken merkt ze dat er veel vraag is van ouders die zich afvragen hoe ze een vakantie moeten doorkomen in deze corona-tijd.

THUIS NAAR DE KINDERBOERDERIJ

Het is volgens Annemarie vooral heel belangrijk om de vakantietijd thuis een beetje gek te maken. En dat je er goed over na moet denken over hoe je alles toch even nét anders gaat doen dan normaal. "Veel gezinnen zijn afgelopen weken bezig geweest met structuur aanbrengen thuis. Met het thuiswerken van de ouders en het schoolwerk van de kinderen. Maar ik zou vooral willen meegeven, laat dat los in de vakantietijd."

Daarnaast zegt Annemarie dat eigenlijk alles mogelijk is, maar het vergt wel wat creativiteit. "Je kunt niet meer naar musea, en niet meer naar de kinderboerderij of de dierentuin, maar je kan daar ook thuis een variant op bedenken", aldus Annemarie. Zo kan je alle knuffels en dieren van de kinderen verzamelen en in de woonkamer zetten. "Ga ze elke dag verzorgen, geef ze elke dag eten. Als je losgaat in het omdenken dan is er echt nog heel veel mogelijk."

Musea in Utrecht zoals het Universiteitsmuseum, Museum Speelklok en het Nationaal Militair Museum hebben ook een tip voor thuis gedeeld via de website. "Zo heeft het Universiteitsmuseum leuke filmpjes met proefjes die kinderen zelf thuis kunnen doen."

Verslaggever Caroline Geijsman gaat 'kamperen'


BUITEN

"Ga elke dag even naar buiten" zegt Annemarie. De onderneemster merkt dat veel ouders dat met de huidige corona-adviezen toch lastig vinden, maar er is binnen de regels heel veel leuks te doen. "Ga niet naar de speeltuinen maar zoek rustige plekjes op. Ook kan je vroeg op de dag op pad gaan, dan is ook de kans groot dat je wel een rustige plek kunt vinden voor bijvoorbeeld een picknick. "Ga naar de waterkant, het is kikkerdriltijd, met een emmer en een schepje ben je zo een uur zoet."

FOTO-ALBUM

Om het ultieme vakantiegevoel te krijgen is de tip om ook van deze thuis-vakantie een fotoboek te maken. "Dat zou je anders ook doen van een vakantie", stelt Annemarie. En de kinderen kunnen natuurlijk meehelpen.

"Stuur elke dag een vakantiekaartje! Dan maak je opa's en oma's blij, ooms en tantes blij, of vriendjes en vriendinnetjes. Verras mensen met een kaartje." Deze tip is in deze tijd van weinig écht contact natuurlijk twee vliegen in één klap.

 "Je kunt niet meer de kinderboerderij of de dierentuin, maar je kan daar thuis een variant op bedenken". Zo kan je alle knuffels en dieren in huis van de kinderen verzamelen en in de woonkamer zetten. "Ga ze elke dag verzorgen." | Foto: RTV Utrecht


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -