Schattig: Amersfoortse stokstaartjes smullen van paaseitjes

© Dierenpark Amersfoort
AMERSFOORT - Dierenpark Amersfoort is al weken dicht door de coronacrisis, maar de verzorgers werken stug door. Met Pasen in het verschiet werden vanmorgen alvast wat kleurrijke eieren verspreid voor de dieren. De stokstaartjes bleken er maar wat blij mee.
"Dit een lekkere traktatie voor deze kleine roofdieren", aldus verzorger Sander Drost. "Ze eten voornamelijk insecten of muizen, maar een eitje gaat ook wel in. Drinken doen zij nauwelijks, bijna al het vocht halen zij uit hun eten. Het zijn nieuwsgierige dieren die alles willen onderzoeken, dus zij kwamen al snuffelend af op hun kleurrijke paasontbijt."
Er zijn overigens nog veel meer eieren in het park te vinden. "Onze goudfazanten, Twentse landganzen en parkieten zijn al druk aan het broeden geslagen en de flamingo's maken een beginnetje aan hun nestheuvels. Ook onze twee hoenderkoeten hebben al een gigantisch nest gebouwd en hopelijk ontdekken wij straks het eerste ei van dit koppeltje", vertelt de dierverzorger. "Met Pasen voor de deur krijgen onze dieren de lente in de bol en is het broedseizoen echt begonnen in Dierenpark Amersfoort."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.