Bestemming gezocht voor mega-letters van De Planeet in Utrecht

© Fotografie Brandbeeld
UTRECHT - Winkel- en kantorencomplex De Planeet in het centrum van Utrecht wordt gerenoveerd. Dat gebeurt in dezelfde stijl van het iconische warenhuis Galeries Modernes dat tot 1981 aan de Lange Viestraat en Oudegracht zat.
De bekende megaletters van De Planeet zijn al van de gevel gehaald, maar een nieuwe bestemming is nog niet gevonden. Daarom doen de ontwikkelaars een oproep: "Heb jij een leuk idee of een goede bestemming voor deze letters, stuur ons dan een mailtje op bouw@housemodernes.nl. Doe dit uiterlijk 1 mei. We maken daarna zo snel mogelijk de nieuwe bestemming bekend."
De letters op de gevel.
De letters op de gevel. © D.C. Goosen (Het Utrechts Archief)
De nieuwe bestemming moet wel in de gemeente Utrecht zijn en openbaar toegankelijk. Een andere voorwaarde is dat er foto's van de letters mogen worden gemaakt en verspreid. De betrokken partijen Syntrus Achmea, Heilijgers, NEOO, DLVS en De Wijde Blik kiezen het beste plan. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

HET GEBOUW

In het gebouw aan de Lange Viestraat komen winkels, horeca, kantoren en er komt een grote fietsenstalling. Het pand krijgt ook een nieuwe naam: 'House Modernes'. Naar verwachting is de renovatie begin 2021 afgerond.
Zo moet het eruit gaan zien.
Zo moet het eruit gaan zien. © Syntrus Achmea Real Estate
Het pand van warenhuis Galeries Modernes dat in 1941 werd geopend, is een functionalistisch ontwerp van Dirk Brouwer. Met de grote glazen gevel en strakke lijnen is het vanaf dag één een landmark in de stad.
Het ontwerp van Galerie Modernes.
Het ontwerp van Galerie Modernes. © housemodernes.nl

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.