RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Proces prostitutienetwerk tienerjongens uitgesteld; verdachten blijven vastzitten

UTRECHT/WOERDEN - De voormalige radio-dj Romeo A., die wordt verdacht van het exploiteren van een prostitutienetwerk met tienerjongens en van misbruik van minderjarigen, blijft voorlopig vastzitten. Vandaag zou het driedaagse proces tegen de Utrechter en zijn compagnon Nico L. uit Zeist van start gaan, maar vanwege de maatregelen tegen de corona-epidemie is dat uitgesteld.

De 64-jarige Romeo A. wordt onder meer verdacht van mensenhandel, seksuele uitbuiting, ontucht en verkrachting. Hij zou met de 59-jarige Nico L. uit Zeist een escortservice met minderjarige jongens hebben gerund vanuit twee flats in de Utrechtse wijk Overvecht. In hun computers en telefoons stonden de gegevens van honderden mannen en jongens. Twaalf jongens hebben aangifte tegen hen gedaan.

MAANDEN VERTRAGING

Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet duidelijk. Maar dat kan nog maanden gaan duren. De twee zitten al ruim een jaar vast. Hun advocaten vroegen de rechtbank om hen in afwachting van het vervolg van het proces vrij te laten, maar volgens de rechters zijn daar ernstige bezwaren tegen. Romeo is eerder voor soortgelijke zaken veroordeeld. Ook zou hij hebben geprobeerd de aangevers te beďnvloeden.

Romeo A. is vorig jaar geobserveerd in het Pieter Baan Centrum, maar weigerde toen mee te werken aan psychisch onderzoek. Dat maakt het lastig om de ernst in te schatten van de stoornissen die hij mogelijk heeft en van de kans op herhaling. Ook Nico L. is onderzocht, de uitkomsten daarvan zouden tijdens de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak worden besproken.

ONDERZOEK LOOPT AL JAREN

Het onderzoek tegen A. en Nico L. loopt al jaren. Hun activiteiten kwamen aan het licht door tips die gemeente en politie eind 2017 en begin 2018 kregen. De gemeente Utrecht liet de flat observeren en vond op websites aanwijzingen dat er een illegaal prostitutiebedrijf was gevestigd. Bij controle van de woningen werd vervolgens een laptop gevonden waaruit bleek dat de verdachten ook minderjarige jongens in de prostitutie lieten werken.

Op 23 juni staan de twee verdachten opnieuw voor de rechter. Het gaat dan om een een zogenoemde pro-formazitting: een tussenzitting.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -