Meerdere doden door corona-uitbraak in Utrechts woonzorgcentrum Zuylenstede

© Google Streetview
UTRECHT - Bij woonzorgcentrum Zuylenstede in de Utrechtse wijk Overvecht zijn circa twintig mensen overleden aan het coronavirus. De helft is bewoner van het verpleeghuis van zorgorganisatie Vecht en IJssel, de andere helft woont in een huurappartement van de bijbehorende aanleunflat.
Volgens zorgorganisatie IJssel en Vecht past de uitbraak bij het landelijk beeld dat in verpleeghuizen en wooncentra voor ouderen momenteel een piek te zien is in het aantal besmettingen. Er zijn in overleg met de GGD, thuiszorgorganisaties en huisartsen maatregelen getroffen.
Zo krijgen huurders van de aanleunflat het dringende advies thuis te blijven en geen bezoek meer te ontvangen. Ook zal er een vast team komen vanuit de thuiszorg dat de huurders die thuiszorg nodig hebben, zal gaan verzorgen, ongeacht van welke thuiszorgorganisatie de mensen tot nu toe zorg kregen. Huurders met klachten worden daarnaast overgebracht naar een regionale verpleegunit. Ook wordt gekeken of huurders met klachten getest kunnen worden op het virus.
In het verpleeghuis is eerder deze week een speciale corona-afdeling ingericht. Daar worden de cliënten van Vecht en IJssel in isolatie verpleegd. In het verpleeghuis was eerder al de maatregel getroffen om geen bezoek meer toe te laten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.