Ondernemers Leidsche Rijn plaatsen groot hart bij het ziekenhuis

© RTV Utrecht
UTRECHT - Bij de ingang van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht is vanmorgen een beeld in de vorm van een hart geplaatst. Het is voor het zorgpersoneel: om ze een hart onder de riem te steken in deze rare tijd. Naast het hart werden er ook nog honderd kleine speldjes in de vorm van een hart uitgedeeld. Het idee voor het kunstwerk kwam van ondernemers uit Leidsche Rijn.
De ondernemers van Leidsche Rijn wilde altijd al iets ontwerpen voor het Utrechtse stadsdeel. Kunstenares Martine Pouw liet haar idee van het hart zien en al snel sloegen ze de handen ineen. "De aanemers bouwen aan de toekomst van Leidsche Rijn. Dit hart zie ik als het bouwen aan de samenleving", zegt Pouw.
Toen het coronavirus ook Nederland bereikte, werd er meer vaart achter het ontwikkelen van het hart gezet. "Dit is het moment dat we het hart echt moesten ontwikkelen. De symbolische waarde achter het hart is perfect voor deze tijd", benadrukt John Krossen, projectmanager bij de gemeente Utrecht.
Het beeld is gemaakt van duurzaam materiaal, vertelt de kunstenares: "Het is oud beton en ander oud materiaal uit Leidsche Rijn." Er is alleen een onderdeel spiegelend en daar heeft ze bewust gekozen. "Deze staat symbool voor de toekomst en dat we niet moeten vergeten vooruit te kijken."
Naast het kunstwerk maakte de kunstenares ook honderd gouden speldjes in een hartvorm. "Ik wilde graag ook iets binnen het ziekenhuis brengen en deze zijn voor de medewerkers op de intensive care."
Ondernemers Leidsche Rijn plaatsen hart voor het ziekenhuis

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.