Conductrice bespuugd en geslagen op Amersfoort Centraal

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - Een conductrice is gisteren door een man geslagen en bespuugd toen ze aan het werk was. De man is gearresteerd. De conductrice heeft last van haar wang en maakt zich zorgen over haar gezondheid. De man zou hebben geroepen dat hij corona heeft.
Volgens de politie werd de conductrice gisterenmiddag benaderd door een man op het perron. De vrouw dacht dat hij iets wilde vragen, maar hij zei dat ze voor zich moest kijken, zich niet met hem moest bemoeien en normaal moest doen. Toen de conductrice daarop wat zei kwam de man dreigend op haar af.
Toen de NS-medewerker zei dat de man afstand moest houden spuugde hij haar in het gezicht en werd nog aggresiever. Hij spuugde nogmaals en sloeg haar met zijn vuist in haar gezicht. Toen hij de trein in verdween zei hij dat hij haar nog wel zou opwachten.
Beveiligers van NS haalden de man van het toilet, daar had hij zich verstopt. Ze wisten de man te boeien, ook toen bleef hij aggresief en probeerde hij te spugen. De politie moest hem daarom afvoeren met een deken over zijn hoofd. Ook op het politiebureau bleef hij agressief.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.