RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Agenten bekogeld met banden en stenen bij achtervolging motorscooter

UTRECHT - Motoragenten zijn bij een achtervolging op de Waalstraat in Utrecht bekogeld met stenen en banden. Ook probeerde een omstander met een karatetrap een van de agenten van zijn motor af te schoppen. Deze 19-jarige Utrechter is even later op de Rijnlaan aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot zware mishandeling van een agent.

Twee agenten kwamen zondagavond af op een melding van overlast op de Waalstraat. Daar zouden al enige tijd motorscooters met hoge snelheid door de straat scheuren. Toen de motoragenten ter plaatse kwamen, bleek dit inderdaad zo te zijn. Eén van de scooters had geen kenteken en ging er bij het zien van de politie vandoor. Bij de achtervolging die daarop volgde, werden snelheden van rond de 80 kilometer per uur gehaald. De bestuurder van de motorscooter reed daarbij meerdere keren door de Waalstraat, vlak langs voetgangers.

Na enige tijd begonnen toegestroomde jongeren zich met de achtervolging te bemoeien. Zij gooiden onder andere met stenen en banden naar de motoragenten. Op een gegeven moment sprong één van de jongeren met een karatetrap af op een motoragent. Deze man is kort daarna herkend op de Rijnlaan en daar aangehouden. De scooterrijder wist uiteindelijk via een woning en een balkon aan de politie te ontkomen, ondanks de inzet van een politiehelikopter. De scooter bleek inderdaad gestolen te zijn.

Eerder schreef RTV Utrecht dat de aanhouding te maken zou hebben met het niet naleven van coronaregels, maar daar blijkt het niets mee te maken te hebben.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -