Opnieuw daling te zien in ziekenhuisopnamen coronavirus

© RTV Utrecht / Sammie Vries
BILTHOVEN - Het RIVM heeft 147 nieuwe meldingen over ziekenhuisopnamen doorgekregen. Dat zijn er 56 minder dan zondag. Sinds het begin van de uitbraak zijn 8729 mensen opgenomen (geweest).
Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze door het coronavirus zijn overleden, is gestegen naar 2823. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de afgelopen dag 86 nieuwe meldingen over sterfgevallen gekregen van de GGD'en in het land.
Het werkelijke aantal ziekenhuisopnamen met en overledenen door het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat het RIVM noemt. Wanneer iemand overlijdt aan het virus wordt dat vaak pas een of meerdere dagen later doorgegeven. Hetzelfde geldt voor de ziekenhuisopnamen.

Niet iedereen die met het virus besmet is, wordt getest. Dat gebeurt vooral bij zorgverleners en mensen die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis behandeld moeten worden.

De cijfers willen niet zeggen dat in de afgelopen 24 uur 86 mensen zijn overleden. Mensen die aan het coronavirus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken in de statistieken.
Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg afgelopen etmaal met 964 naar 26.551. In de provincie Utrecht zijn sinds gisteren 68 mensen positief getest op het coronavirus.
In de kaart hieronder is het aantal ziekenhuisopnames per gemeente verwerkt.
In de grafiek hieronder staat het aantal opnames per gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.