Horecaondernemer fietst hartje van 150 kilometer om geld op te halen voor corona-onderzoek UMC

© Ron Okhuijsen
PROVINCIE UTRECHT - De Utrechtse horecaondernemer Ron Okhuijsen is een actie begonnen om geld op te halen voor het UMC Utrecht. Dat doet hij door in zijn eentje een fietstocht door de regio te maken. De opbrengst gaat naar onderzoek naar de impact van corona op het afweersysteem.
Okhuijsen besloot in actie te komen toen hij hoorde over het doel van het onderzoek van arts-microbioloog Marc Bonten. "Wat hij doet is dat hij samen met zijn team het afweersysteem bij coronapatiënt onderzoekt. Hij wil weten waarom dat afweersysteem zodanig van slag raakt, waardoor patiënten overlijden. Als hij dat samen met zijn team in kaart kan brengen, als hij dat kan benoemen en hij begrijpt dat proces, dan kan hij ook zorgen voor een betere behandeling van coronapatiënten. En daar hebben wij allemaal baat bij", zegt Okhuijsen.
Daar wilde hij dus graag zijn steentje aan bijdragen. Om dat te doen, stapt Okhuijsen vandaag op de fiets. "Ik heb speciaal voor mij een hartvormige route laten ontwerpen, door de hele provincie Utrecht heen. Ik ga eerst naar het noorden toe, richting Hilversum, ga dan om de plassen heen en maak zo een ronde van 150 kilometer." De tocht begint en eindigt bij het UMC.
Okhuijsen vroeg in zijn netwerk sponsoren om hem te steunen. Inmiddels is er ruim 2000 euro binnen. "In mijn naïviteit ging ik voor 1000 euro, daar was ik al zeer tevreden mee. Maar inmiddels staat de teller al op het dubbele."
Okhuijsen heeft zelf een restaurant in Utrecht, dat vanwege corona gesloten is. "Het zijn ook voor ons natuurlijk zorgelijke omstandigheden", vertelt hij. Maar volgens de ondernemer werkt het "louterend" om tussen de eigen kopzorgen door wat te doen voor de gezondheidszorg.
Ondernemer Ron Okhuijsen fietst om geld in te zamelen voor het UMC

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.