Ondanks goede coronatest toch tranen bij Elseline: wie heeft haar ketting gezien?

Op deze foto draagt Elseline de ketting.
Op deze foto draagt Elseline de ketting. © Ingezonden
NIEUWEGEIN - Het was een spannende dag voor Elseline van der Horst uit Woerden. Ze voelde zich al een paar dagen niet lekker en werd vorige week donderdag in de triagetent van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gecontroleerd op een longembolie of corona. Na enkele uren was er opluchting, want ze bleek vrij van beide. Helaas kwam later op de avond een andere schok: haar gouden kettinkje, een erfstuk van haar oma, bleek in het tumult kwijtgeraakt. "Het was een verdrietig einde van een heel heftige dag. Ik hoop op een eerlijke vinder."
Elseline was lang aan het wachten in de triagetent, maar ineens ging alles heel vlug. "Ik was aan de beurt voor de CT-scan van mijn longen. Mijn bh moest uit, kettinkje af, infuus erin. De radioloog deed het kettinkje in mijn handtas. Er werd van drie kanten aan me gesjord, dus ik was vooral bezig met wat er allemaal om me heen gebeurde", vertelt Elseline.

FOLIEDEKEN

Na de CT-scan werd ze naar de Spoedeisende Hulp (SEH) gebracht. "Ik heb mijn tas de hele tijd bij me gehad en ik weet zeker dat hij niet is omgevallen. Ik had wel zo'n foliedeken om me heen en een gewone ziekenhuisdeken. Het zou kunnen dat het kettinkje daaraan is blijven haken, maar dat lijkt me niet heel waarschijnlijk."
Wat ze waarschijnlijker acht, is dat het kettinkje is kwijtgeraakt toen ze haar sleutels uit haar tas haalde. "Uiteindelijk mocht ik naar huis, als een van de weinigen. Ik heb bij mijn auto de sleutels uit mijn tas gehaald, en misschien dat het kettinkje er toen ongemerkt uit is gevallen. Ik stond vlak bij de tent geparkeerd."

BEVEILIGING

Eenmaal thuis aangekomen ontdekte ze het verlies van het dierbare kettinkje. "In deze tijden mag je natuurlijk niet zomaar terug om even te gaan zoeken. Er staat overal beveiliging die aangeeft waar je je auto moet parkeren. Ik heb er ook alle begrip voor dat ze bij de SEH geen tijd hebben om te zoeken. En ik ben ook hartstikke blij dat de uitslagen allemaal goed waren, maar toch: de volgende dag belde ik mijn moeder om te vertellen dat ik het kettinkje van oma verloren was en toen brak ik echt. Het was een verdrietig einde van een heel heftige dag."
Alle gevonden voorwerpen worden bijgehouden op een site die Elseline meerdere keren per dag bekijkt. Tot nu toe helaas zonder resultaat. "Ik hoop ontzettend op een eerlijke vinder. Wat het kettinkje precies waard is qua geldbedrag? Ik zou het echt niet durven zeggen. Maar voor mij is het ontzettend veel waard, omdat hij van mijn oma was, met wie ik een heel goede band had."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.