Officieel dodental door coronavirus ruim boven de 3000

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze door het coronavirus zijn overleden, is toegenomen tot 3134. Het RIVM heeft 189 nieuwe meldingen over sterfgevallen gekregen van de GGD's. Het werkelijke dodental is zeker hoger, omdat de registratie diverse beperkingen kent.
Mensen die aan het coronavirus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken in de statistieken. Ook geven GGD's sterfgevallen vaak pas na een of meerdere dagen door.
Zie hier het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames per jouw gemeente:
Uit CBS-cijfers over de totale sterfte in Nederland bleek eind vorige week nog dat in de week tussen 30 maart en 5 april tweeduizend Nederlanders meer waren overleden dan gemiddeld in de eerste tien weken van 2020. Dat heeft alles te maken met het virus. In dezelfde week registreerde het RIVM ruim duizend sterfgevallen als gevolg van Covid-19.
Zie hieronder het aantal ziekenhuisopnames per gemeente:
Opvallend is dat in het westen van Utrecht, in en rond Oudewater, relatief de meeste mensen in het ziekenhuis worden opgenomen. Burgemeester Groeneweg van Oudewater kan alleen maar gissen naar de reden. "Zo hoor ik af en toe dat het carnaval een rol gespeeld zou hebben", zei hij vanochtend tegen Radio M Utrecht. "Dat zou kunnen, maar dat is absoluut niet te bewijzen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.