RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Te weinig geld voor opknapbeurt pastorietuin Vleuten

1/2
VLEUTEN - De financiering voor de pastorietuin in Vleuten is nog niet rond. Door het coronavirus kunnen benefietevenementen waarmee geld zou worden opgehaald niet doorgaan.

De pastorietuin hoort bij de Willibrordkerk in Vleuten, die daar al sinds 1885 staat. Vroeger stonden in zo'n tuin fruitbomen, omdat een pastorietuin als functie had de lokale bevolking van voedsel te voorzien. In Vleuten is de tuin in de loop der jaren in verval geraakt.

"Op de een of andere manier zoeken we naar middelen om die 15.000 euro bij elkaar te krijgen."


Cor Tersteeg loopt met landschapsarchitect Corné van Overveld door de tuin. Cor is voorzitter van de werkgroep die zich over de pastorietuin bekommert. Al sinds 2016 is hij bezig met alles wat bij de restauratie komt kijken.

"Het is spannend voor ons, we komen nog 15.000 euro tekort", vertelt Cor. Door de coronacrisis kunnen de geplande benefietevenementen die de werkgroep wilde organiseren niet doorgaan. De aannemer is al begonnen met het werk, rond Hemelvaartsdag moet het af zijn.

Cor hoopt dat mensen financiële steun willen bieden of op een andere manier kunnen bijspringen. Het is namelijk een kostbare klus. Het gaat om historische monumentale paden en de beplanting moet daarbij passen.

"We gaan de tuin herstellen naar zoals het vroeger was", vertelt landschapsarchitect Corné van Overveld. "Het is een rijksmonument, dus echt de moeite waard om in stand te houden."

Behalve de tuin komt er ook een verbinding tussen de kerk en de begraafplaats. Tot nu toe liep de begrafenisstoet via de weg ernaast, maar dat was verre van ideaal doordat er een school aan deze weg grenst.

Al met al een mooie verbetering van een cultuurhistorische plek, maar dan moet er dus nog wel even 15.000 euro worden opgehoest. "Het is spannend of het goed komt, maar hebben goede hoop", zegt Cor.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -