Bloemenkraam Oudegracht vreest faillissement: 'Levenswerk van m'n vader naar de klote'

UTRECHT - Bloemist Roy Hogervorst zit met de handen in het haar. Met zijn kraam op de Oudegracht verkoopt hij vanwege corona veel minder bloemen dan normaal. Hij vreest het ergste. "Het zal me toch niet gebeuren dat het levenswerk van m'n vader naar de klote wordt geholpen?"
Bloemist Roy ziet zijn levenswerk afbrokkelen: "Een rotgevoel."
Omdat veel winkels in de binnenstad dicht zijn, heeft ook Roy veel minder klanten. De klanten die er wél zijn, worden met instructies via stoepkrijt en bordjes op 1,5 meter afstand gehouden.
Een eventueel faillissement is Roy's grootste nachtmerrie. "Ik zit al vanaf m'n veertiende in de bloemen." Het is de bedoeling dat zijn zoon Tim, die soms ook al in de kraam werkt, later het bedrijf overneemt. "Hij heeft z'n hele leven hiervoor op school gezeten."
Roy betaalt normaal gesproken huur aan de gemeente voor zijn bloemenkraam op de Bakkersbrug. Hij heeft drie maanden uitstel gekregen. Maar het is nog maar de vraag of dat voldoende is.
Het was een vreemd paasweekend voor Roy. Hij zat namelijk verplicht thuis. Op zaterdag mag hij niet open van de gemeente, uit angst voor coronabesmettingen. Terwijl hij op zaterdag normaal gesproken de meeste bloemen verkoopt. "Ik ben nog nooit van m'n leven op paaszaterdag thuis geweest. Nu wel, dat is een rotgevoel."
De bloemenstal van Roy op de Bakkersbrug.
De bloemenstal van Roy op de Bakkersbrug. © RTV Utrecht / Iris Tasseron

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.