Zanger Dave de Graaf zingt Amersfoort wakker bij gebrek aan Smartlappenfestival

AMERSFOORT - Het had tijdens deze zonnige dagen niet op gekund met de gezelligheid tijdens de twintigste editie van het Smartlappenfestival in Amersfoort. Volle terrassen, een hossende menigte en bekende zangers van het Nederlandstalige lied. Het liep, net zoals bij zoveel evenementen, anders door de uitbraak van het coronavirus.
"Het is een heel onwezenlijk gebeuren als je het zo ziet", vertelt organisator Guy Smeeing deze ochtend vroeg aan Radio M Utrecht-verslaggever Robert Jan Booij. "De horeca is dicht, kroegen en restaurants. Er zou nu een tent worden neergezet, en met honderd vrijwilligers zouden we druk bezig zijn geweest met de voorbereiding. Maar helaas."
Gelukkig is de organisatie niet bij de pakken neer gaan zitten en is de hele boel naar volgend jaar verplaatst. Maar om Amersfoort tóch een beetje mee te laten genieten van het Smartlappenfestival, heeft zanger Dave de Graaf vandaag een heus concert gegeven op de Groenmarkt in Amersfoort. Om 8.30 uur in de ochtend welteverstaan. De beelden zie je hieronder:
Dave de Graaf zingt Amersfoort wakker.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.