Gladde maandagochtendspits

UTRECHT - De extra verkeersdrukte die de ANWB voor maandagochtend had voorspeld, heeft niet geleid tot meer ongelukken. Volgens de verkeerspolitie reden automobilisten voorzichtiger door de gladheid.
Een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten sprak zelfs van een maandagochtendspits die wat betreft incidenten rustiger was dan normaal. "De mensen hebben goed geanticipeerd op de omstandigheden. Ze reden voorzichtig," aldus het KLPD.
Het winterse weer zorgde maandagmorgen wel voor meer files dan normaal. De meldingen over het aantal files en de lengte ervan verschilde echter nogal per informatieaanbieder. De ANWB meldde rond 08.15 uur bijna zeshonderd kilometer file in het land, terwijl de Verkeers Informatie Dienst (VID) niet verder kwam dan rond de 370 kilometer.
Volgens de ANWB heeft dat verschil vooral te maken met de meldingen die de verkeerscentrale binnenkrijgt van wegenwachten en andere tipgevers. "Daar zitten ook files bij op snelwegen en N-wegen waar geen verkeerslussen in de weg zitten. De lussen signaleren de verkeersdruk. Rijkswaterstaat telt de andere wegen niet mee, wij wel," aldus een woordvoerder van de ANWB.
Met name op de A1, A2, A27, A50, A59 en A76 was het druk. De ANWB voorspelde zondag al 500 kilometer file tijdens de ochtendspits, ongeveer 200 kilometer meer dan normaal op een maandagmorgen.
In het oosten van Limburg en Noord-Brabant had het verkeer het meeste last van sneeuw en gladheid op de weg. Op de A2 tussen Maastricht en Eindhoven en tussen Eindhoven en Den Bosch stonden files van soms zelfs 52 kilometer.
Rond 10.30 uur waren overal in het land de files grotendeels opgelost.
U Vandaag ging mee op de strooiwagen.

Topdrukte voor strooidiensten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.