Utrechter dreigt met bom bij Israëlische ambassade

DEN HAAG - De politie heeft maandag gedurende korte tijd kantoorpanden tegenover het Binnenhof in Den Haag ontruimd. Dit gebeurde kort na de arrestatie van een 36-jarige man uit Utrecht die bij de Israëlische ambassade aan het Buitenhof demonstreerde.
De man zei een bom bij zich te dragen. De politie vond na de aanhouding echter geen explosieven bij de man, die zij als 'verward' omschreef. Als reden voor zijn actie verklaarde de Utrechter dat hij aandacht wilde vragen voor de verschillen in de diverse geloofsovertuigingen ter wereld.
Werknemers boven het café Dudok moesten korte tijd hun werkplekken verlaten. Ook onderzochten agenten met een politiehond de auto van de man die bij het Binnenhof geparkeerd stond; deze werd uiteindelijk weggesleept. Het verkeer op het Buitenhof was enige tijd gestremd.
De man demonstreerde maandagochtend op verschillende plaatsen, ook bij de fontein op het Binnenhof. Dit deed hij door bossen rozen neer te leggen, te knielen, een gebed uit te spreken en vervolgens hard weg te rennen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.