Kort nieuws: Meer bezoekers voor Tivoli

REGIO - De Utrechtse poppodia Tivoli en Tivoli de Helling hebben in 2008 opnieuw meer bezoekers getrokken. In totaal vonden 305.000 muziekliefhebbers hun weg naar de poppodia. Het is daarmee het vijfde jaar op rij dat het aantal bezoekers steeg. In 2008 waren er 545 producties, waarvan er 150 waren uitverkoch
* In de Utrechtse wijk Kanaleneiland is een meisje beroofd. Het 16-jarige slachtoffer reed woensdagmiddag over de Beneluxlaan. Bij het BP-tankstation trok iemand haar tas van haar schouder. De politie heeft geen duidelijk signalement van de dader en zoekt getuigen.
* In Utrecht heeft een automobilist een fietser geschept. Het ongeluk gebeurde op de Joseph Haydnlaan in de wijk Oog in Al. De 16-jarige fietser liep schaafwonden op in zijn gezicht en had een pijnlijke knie. De oorzaak van het ongeluk is onbekend, de auto is weggetakeld.
* Bij een uitgestelde supersnelrechtzitting is een 23-jarige man uit Mijdrecht veroordeeld tot een werkstraf. De man beledigde drie politieagenten tijdens de afgelopen nieuwjaarsnacht. De man kreeg een werkstraf van 160 uur, waarvan veertig uur voorwaardelijk; ook kreeg hij huisarrest voor de volgende jaarwisseling. De rechter bestrafte eerder al negen andere raddraaiers.
* De gemeente Amersfoort is niet bereid extra geld uit te trekken voor de tien meter hoge springtoren in het Sportfondsenbad. Dat meldt AD/Amersfoortse Courant De toren in het nieuw te bouwen bad zou nog eens een miljoen euro kosten. De schoonspringafdeling van AZPC is niet blij en spreekt van ’een aderlating’ voorde Amersfoortse sport en voor de nationale schoonspringsport.
* Het verkeer in het midden van het land heeft flink last van de mist. Omdat het zicht daardoor slecht is, is een aantal spitsstroken dicht. Op de A2 Den Bosch richting Utrecht zorgde dat bij knooppunt Everdingen al een voor een file van 6 kilometer. Alleen op de lokale wegen kan het glad zijn.
* Veenendaal heeft de afgelopen jaarwisseling zo'n tienduizend euro schade geleden. Het gaat hierbij alleen om de vernielingen die zijn aangericht op de gemeentelijke eigendommen. Hoewel Veenendaal stelt dat alle schade onnodig is, valt het schadebedrag het gemeentebestuur mee. Bij de vorige jaarwisseling was de geleden schade namelijk 150.000 euro.
* De tenstoonstelling 'Allemaal Engelen' in Museum Catharijneconvent in Utrecht wordt wegens succes verlengd.Sinds oktober hebben al 50.000 mensen de tentoonstelling bezocht.
* De omzet van het Amersfoortse supermarktconcern Schuitema,bekend van de C1000-winkels,is gedaald.De omzet van Schuitema kwam uit op 3,2 miljard euro,3,5% lager dan een jaar eerder.
* Veenendaal start nog deze maand met de aanpak van de fietsoversteek bij de Goudvink in Veenendaal-West. De werkzaamheden worden versneld uitgevoerd,omdat er onlangs twee aanrijdingen plaatsvonden.
* De samenwerking met de provincie Flevoland op het gebied van cultuur,milieu en innovatie stemt de provincie Utrecht tevreden. Het provinciebestuur sluit verdere samenwerking niet uit

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.