Kort nieuws: debatsite over christelijke politiek

VINKEVEEN - Het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie gaat het debat aan over christelijke politiek. In Amersfoort is daarvoor vanmorgen een opiniesite gelanceerd: Opunie.
Medewerkers van het instituut schrijven elke dag blogs, waarop lezers kunnen reageren. Gert Schutte, oud-fractievoorzitter van het GPV, is gastcolumnist. Volgens de ChristenUnie is er veel behoefte aan een stevig debat over christelijke politiek.
* In Leusden is een auto in de sloot beland door gladheid. De 57-jarige bestuurster schepte tijdens de slip ook een 12-jarige fietser. De jongen is met pijn in zijn been naar het ziekenhuis gebracht en de vrouw zelf raakte niet gewond. Haar auto is uit de sloot getakeld.
* In Leusden zijn vijf jongens op de bon geslingerd. Ze hadden op een betonnen bankje bij de Valleilaan lampolie en hout in brand gestoken. Agenten lieten hen de rommel opruimen en de ouders van de jongens zijn de hoogte gebracht van het gedrag van hun zonen.
* Op de Verlengde Houtrakgracht in Utrecht is vrijdagmorgen ingebroken in een horecagelegenheid. De politie kreeg om tien voor half twee een melding van de inbraak. Toen de politie arriveerde waren de daders echter al gevlucht. Het betreft twee jonge mannen. De ene verdachte droeg een zwarte jas met lichte kraag, een blauwe bivakmuts, lichte spijkerbroek en had een fors postuur. De ander had een blauwe glimmende jas aan met tekst op de rug, droeg een witte trui en had een normaal postuur. De politie roept getuigen op zich te melden.
* In een hotel in Utrecht wordt een congolees gezin opgevangen dat is weggepest uit hun huis. Het gezin uit Raamsdonkerveer wordt bijgestaan door de Utrechtse stichting Noodopvang. Volgens de Noodopvang was het gezin mikpunt van discriminerende pesterijen. De vader van het gezin woonde al sinds september in Utrecht.
* Op de Beverweide in Nieuwegein is een automobilist op een geparkeerde auto gereden. De 61-jarige man had te diep in het glaasje gekeken. Hij is aangehouden.
* In een hotel in Utrecht wordt een congolees gezin uit Raamsdonkerveer opgevangen dat is weggepest uit hun huis. Volgens de Utrechtse stichting Noodopvang was het gezin mikpunt van discriminerende pesterijen. De vader woonde al in Utrecht.
* Op de Verlengde Houtrakgracht in Utrecht is vrijdagmorgen ingebroken in een horecagelegenheid. De politie kreeg om 01:20 uur een melding maar toen waren de daders al gevlucht. Het gaat om twee jonge mannen van wie de ene een zwarte jas met lichte kraag droeg en de ander een blauwe glimmende jas met tekst op de rug.De politie zoekt getuigen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.