Man uit Zeist (23) raakt vrouw op stoep tijdens vlucht voor politie

© politie.nl
UTRECHT - De man die gisteravond door de politie is aangehouden na een wilde achtervolging, is een 23-jarige man uit Zeist. Hij kwam in het vizier van agenten omdat hij tijdens een lasercontrole met ruim 120 kilometer per uur over de Cartesiusweg in Utrecht reed. Op de weg geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.
De automobilist kreeg een stopteken, maar dat negeerde hij. De man sloeg op de vlucht. Hij raakte een vrouw die op de stoep stond te wachten, maar de verdachte stopte niet. Een familielid laat weten dat de echtgenoot van de vrouw, die ook op de stoep stond, ook is geraakt. Hij stond naast haar en zou op zijn knie zijn geraakt.

OP DE VLUCHT

Volgens de politie reed de bestuurder hard door en verloor hij een voorwiel. Hij stopte uiteindelijk bij een tankstation aan de Beneluxlaan en ging er te voet vandoor.
Agenten renden achter hem aan en konden hem oppakken. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag. Zijn rijbewijs is ingenomen.
De aangereden voetgangster is naar het ziekenhuis gebracht en behandeld aan haar verwondingen. Het familielid laat weten dat beide slachtoffers inmiddels thuis zijn en dat de schrik er nog goed in zit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.