Kamerikse broers weer terug na abrupt einde motortrip 'Het voelde of we pas waren begonnen'

© RTV Utrecht / Peter Knieriem
KAMERIK - Het was de grote droom van vier neven uit Kamerik: van Utrecht naar Kaapstad rijden, op de motor. Maar die droom eindigde in een grote antclimax. Na twee weken moesten de mannen het al opgeven terwijl ze gepland hadden om ruim vier maanden op hun tweewielers te zitten. "Het voelt allemaal of we pas begonnen", zegt Nander de Wit. "Het is veel te vroeg geëindigd", vult zijn jongere broer Mareijn aan.
Door de wereldwijde coronacrisis moesten de vier mannen hun motortrip vroegtijdig staken. De eerste paar dagen verloopt alles vlekkeloos. Ze krijgen zelfs nog hulp van een man uit Spanje die ze aanbiedt gratis te overnachten en hun banden te vervangen. "Ook in Spanje wordt RTV Utrecht gekeken blijkbaar. In Malaga bleek een oud Kameriker te wonen en die had ons gezien op tv. Hij mailde ons dat hij ons wilde helpen."

LOCKDOWN

Maar na Spanje merken de mannen dat het moeilijker wordt de grens over te steken. Mareijn: "We zaten op een gegeven moment in de Sahara. We merkten dat de landen in lockdown gingen, we moesten daar weg, want er was niks."
De vier trekken de gashendel open en zetten koers richting Senegal waar een Nederlandse ambassade gevestigd zit en het veilig is. "Daar hebben we gependeld tussen zwembad en strand", zegt Nander. "Omdat we niet mochten reizen binnen het land. Het was dus vooral het strandleven, niks mis mee, maar dat is niet waarvoor we kwamen."

PARIJS EN BRUSSEL

De broers bemachtigen een vliegticket naar Europa, hun neven blijven in Senegal. Uiteindelijk weten ze via Parijs en Brussel Utrecht te bereiken. Hun motoren reizen hen, als het goed is, achterna. Mareijn: "We kunnen de container volgen via internet." Nander: "Of onze motoren er in zitten, is de vraag."
En als de broers hun tweewielers dan weer in bezit hebben, mogen ze voorzichtig weer gaan dromen over een nieuwe trip, wanneer die ook moge zijn. Mareijn: "We gaan absoluut deze reis nog eens vervolgen". Zijn broert vult aan: "Zeker, het voelt niet af. We moeten gewoon nog een keer opnieuw gaan om het af te maken. Om onze droom te verwezenlijken."
De broers de Wit zijn weer terug van hun motortrip

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.