RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Celstraf voor 'coronaspuger' op Utrecht Centraal

UTRECHT - Een 43-jarige vrouw die afgelopen woensdag op Utrecht Centraal een andere vrouw bespuugde, moet de gevangenis in. De rechtbank veroordeelde de vrouw tot vier weken celstraf, waarvan twee voorwaardelijk.

De vrouw deed op het station haar mondkapje af toen zij naar de andere vrouw spuugde. Ze zei daarbij dat ze waarschijnlijk corona had. Het slachtoffer krijgt 350 euro schadevergoeding.

Het Openbaar Ministerie eist steviger straffen tegen mensen die spugen, hoesten en met corona dreigen. De rechter legt die doorgaans ook op. Daarmee wordt een duidelijk signaal gegeven dat dit gedrag in de huidige tijd niet wordt getolereerd.

De afgelopen weken is al een flink aantal spugers en hoesters in snelrechtzittingen veroordeeld. Zo werd gisteren een man veroordeeld tot zes weken celstraf voor spugen en dreigen met corona in een ING-filiaal aan de Nachtegaalstraat in Utrecht.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -