Officieel dodental coronavirus stijgt met 144 naar 3459

© RTV Utrecht / Sammie Vries
BILTHOVEN - Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze door het coronavirus zijn overleden, is gestegen naar 3.459. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de afgelopen dag 144 nieuwe meldingen over sterfgevallen gekregen. Gisteren waren dat er 181.
De afgelopen dag zijn 156 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Daarmee zijn er nu in totaal 9.465 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest).

GETEST

Het aantal personen dat positief op het virus is getest, staat nu op 30.449. Dat zijn er 1.235 meer dan gisteren. In de provincie Utrecht zijn nu 2.174 personen positief op het virus getest. Dat zijn er 71 meer dan gisteren.
De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken, zegt het RIVM. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Het aantal patiënten dat overlijdt neemt ook af, maar minder snel dan de ziekenhuisopnames.

OVERSTERFTE

De totale sterfte in Nederland is sterk verhoogd. Zowel in week 14 als in week 15 zijn rondom 5.000 personen in Nederland overleden. Dat melden het CBS en RIVM op basis van voorlopige sterftecijfers. Dat zijn 2.000 tot 2.300 meer sterfgevallen per week dan we zouden verwachten voor deze tijd van het jaar.
Naar verwachting is een aanzienlijk deel daarvan aan het coronavirus te wijten. Het RIVM meldt dat dit later pas duidelijk wordt uit de doodsoorzakenregistraties.

PROVINCIE UTRECHT

Op onderstaande kaart vind je de cijfers per gemeente in de provincie Utrecht voor week 14. Klik op de gemeente voor meer informatie. De cijfers per gemeente lopen een week achter op de landelijke en provinciecijfers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.