RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Topmaaltijd voor een prikkie: 'Het voelt gewoon goed om te doen'

BAARN - Een sterrenmaaltijd voor 2,50 euro? In Baarn serveren restaurants Eemlust en Dorsthuys Demmers een maaltijd van hoog niveau voor ouderen en mensen die hulp goed kunnen gebruiken. Vandaag wordt de 1500ste maaltijd bezorgd.

Die feestelijke mijlpaal vroeg om iets extra's, vond mede-eigenaar Guido Demmers. Hij stuurde daarom topkok Soenil Bahadoer van tweesterrenrestaurant De Lindehof een bericht. Of hij geen recept wilde verzinnen? "Ik kreeg toen gelijk een bericht van hem terug", zegt Demmers.

En dus wordt er vandaag een heuse sterrenmaaltijd bezorgd. "Het is een lamsstoofschotel, met zelfgemaakte pita's en een zoetzuur van rode ui", zegt Demmers.

BEZORGEN
De restaurants van Demmers besloten direct om met het bezorgen van maaltijden te beginnen nadat ze vanwege de coronamaatregelen de deuren moesten sluiten. Naast het bezorgen van maaltijden voor 'gewone' klanten, wilden ze ook graag iets extra's doen.

Speciaal voor ouderen en anderen die het nodig hebben, besloten ze om maaltijden voor 2,50 euro aan te bieden. "Behalve dat we aan onszelf moeten denken, denken we ook aan anderen. Iedereen steunt elkaar nu. En wij zijn toevallig goed in eten maken. Het voelt gewoon goed om te doen."

Winst wordt er op de maaltijden niet gemaakt. "Voor 2,50 euro lukt het eigenlijk niet, zeker niet met bezorgen en de verpakkingsmaterialen daar nog bij. We hebben bewust een bedrag gekozen waarvan iedereen direct doorheeft dat we hier helemaal niets aan verdienen," zegt Demmers.

CAPACITEIT
Bang dat mensen misbruik maken van de goedkope maaltijden, is Demmers niet. "We hebben geen harde criteria. Maar we hebben ook geen onbeperkte capaciteit. Als je een maaltijd bestelt terwijl je het eigenlijk niet nodig hebt, dan gaat het ten koste van een ander."

Ondertussen denkt Demmers al na over de volgende bijzondere maaltijden die kunnen worden geserveerd. Zo is ook de bekende chef Julius Jaspers gestrikt voor een recept. Demmers is van plan om nog meer topchefs te vragen om te helpen om van de maaltijden iets bijzonders te maken.

OVERLEVEN
De restaurants blijven echter voorlopig dicht, tot verdriet van Demmers. "We doen niets liever dan het ontvangen van mensen, maar nu is het een kwestie van overleven." De steun van veel klanten en leveranciers is tot nu toe hartverwarmend, zegt hij.

Mochten de restaurants weer open kunnen, dan zijn ze er in ieder geval helemaal klaar voor. "We zijn nu aan het klussen, het pand heeft er nog nooit zo mooi bijgestaan.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -