Politie houdt 22-jarige lachgaskoerier uit Amersfoort aan

© Facebookpagina Landelijke Eenheid Noordwest
AMERSFOORT - De politie heeft een 22-jarige lachgaskoerier uit Amersfoort aangehouden voor het onjuist vervoeren van gasflessen. De lachgaskoerier reed als bijrijder mee in de bestelbus van zijn bedrijf. De bestuurder inhaleerde uit een lachgasballon, tijdens een pauze bij een tankstation in Amersfoort. Hij kwam er met een waarschuwing vanaf.
In de nacht van donderdag op vrijdag zag de politie de bestelwagen schuin voor de deur staan van het tankstation Neerduist, langs de A1 bij Amersfoort. Agenten zagen de bestuurder een lachgasballon inhaleren en besloten daarop het voertuig te controleren.
Het bleek dat de auto werd gebruikt door een 22-jarige lachgaskoerier, de bijrijder van de bestelwagen die op dat moment iets aan het halen was in de winkel van het tankstation.
Uit de controle bleek dat het vervoer "niet op de juiste wijze werd uitgevoerd". Zo was de verplichte brandblusser leeg en de losse flessen zaten niet rechtop vastgezet. Ook waren er geen ladingdocumenten aanwezig en waren de verplichte gevarenstickers beschadigd en niet meer leesbaar.
De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt, het is aan het OM om te bepalen of de Amersfoorter wordt vervolgd. De bestuurder kwam er met een waarschuwing vanaf, omdat de agenten hem niet hebben zien rijden tijdens zijn lachgasgebruik.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.