Bibliotheek Bunschoten verhuist naar Oude Schans

Archief.
Archief. © RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De bibliotheek aan de Blokkenmakerssteeg in Bunschoten gaat verhuizen. De Stichting Bibliotheek Eemland heeft een huurovereenkomst gesloten met de eigenaar van het pand aan de Oude Schans 27-29.
De huurovereenkomst op de huidige locatie stopt op 31 augustus volgend jaar en daarom moest de gemeente op zoek naar een nieuwe plek. Eerst kwam de Ouwe Sjool in beeld, maar voor die plek moest nog te veel worden geregeld, zoals een omgevingsvergunning en een aannemer voor de renovatie en uitbouw. Ook de extra financiering vanuit het bedrijfsleven was nog niet rond. Daarnaast moest de gemeente dan ook nog een "aanzienlijke investering" doen.
Omdat er te veel onzekerheden waren, zocht de gemeente ook naar andere locaties. Zo kwam de locatie aan de Oude Schans in beeld. De commissie Samenleving boog zich over de huisvesting op deze locatie en heeft het plan inmiddels verder uitgewerkt.
De nieuwe locatie wordt eerst verbouwd, het is de bedoeling dat de bibliotheek in het voorjaar van 2021 verhuist. Onderzocht wordt of er ook een dagbesteding in combinatie met een ontmoetingscentrum en daghoreca kan worden gerealiseerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.