Indrukwekkend eerbetoon aan coronaslachtoffer Fouad (56) uit Vianen

© Eike Michler, Laurens Uppelschoten en René van Oostveen. Foto van Fouad Yamini uit privéarchief
VIANEN - Een vliegtuig met tekstdoek, een erehaag van auto's, rookfakkels en een videoclip. Vandaag en gisteren namen familie en vrienden afscheid van Fouad Yamini uit Vianen. Hij overleed op zijn 56ste aan het coronavirus. Het verdriet en ongeloof is groot.
Fouad was een bekend gezicht in Vianen. Zo speelde hij jarenlang in het eerste van voetbalclub Brederodes, waarvan hij al sinds 1973 lid was. Daarnaast had hij een tijd een café in Vianen. De laatste jaren werkte hij in een tbs-kliniek in Almere.

EREHAAG VAN AUTO'S

Vandaag was de uitvaart van Fouad, in verkleinde vorm vanwege de virusuitbraak. Om toch een laatste groet te brengen vormden vrienden vanuit ongeveer tachtig auto's een erehaag op de parkeerplaats van Miele. Vanwege de coronarichtlijnen moesten ze in hun voertuig blijven zitten, terwijl de rouwwagen langsreed.
Een lange erehaag van auto's.
Een lange erehaag van auto's. © Eike Michler, Laurens Uppelschoten en René van Oostveen
De passerende rouwauto.
De passerende rouwauto. © Eike Michler, Laurens Uppelschoten en René van Oostveen
Ook vloog vandaag een vliegtuig over Vianen met de tekst 'Ik omhels je met duizend armen'.
Vliegtuig voor Fouad.
Vliegtuig voor Fouad. © Maurice

ROOKFAKKELS

Gisteravond was er eveneens een eerbetoon. Vrienden en familieleden stonden bij recreatieplas De Put met een spandoek en rookfakkels in de kleuren van Fouads favoriete voetbalclubs: Brederodes en Ajax. Eike Michler, Laurens Uppelschoten en René van Oostveen maakten er een film van.
Op de Facebookpagina van Brederodes komen veel condoleances en steunbetuigingen binnen voor Fouad. "Jouw vrolijkheid en positivisme zal mij altijd bijblijven", schrijft een bekende van de overleden inwoner van Vianen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.