Weer minder ziekenhuisopnames vanwege corona, dodental stijgt met 84

© RTV Utrecht / Sammie Vries
BILTHOVEN - Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze door het coronavirus zijn overleden, is gestegen naar 3684. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 84 nieuwe meldingen gekregen over sterfgevallen van de GGD'en in het land.
Het werkelijke aantal doden ligt hoger, aangezien de registratie beperkingen kent en een of meerdere dagen achterloopt. Bovendien ontbreken in de statistieken mensen die aan het coronavirus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest.

ZIEKENHUISOPNAMES

Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 110. Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus zijn er 9704 opgenomen in het ziekenhuis. De afgelopen dagen is op dit vlak een dalende lijn te zien.
Bekijk hier de grafiek van het aantal coronapatiënten dat elke dag is opgenomen in het ziekenhuis.
Gisteren werden er nog 129 nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis gemeld. Dat was toen de laagste stijging sinds 20 maart. Volgens het RIVM passen de cijfers van de afgelopen dagen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken.

PROVINCIE UTRECHT

In de provincie Utrecht zijn nu 2295 personen positief op het coronavirus getest. Dat zijn er 52 meer dan gisteren, toen waren het er 2243.
Hieronder staat een kaart met de gemeentelijke cijfers over het (bekende) aantal overleden coronapatiënten sinds de uitbraak van het virus.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.