Bosbrand Zeist: 'Het was een fors en droog gebied'

© Menno Bausch
ZEIST - De brandweer in Zeist was vanochtend druk met een bosbrand. Het vuur werd opgemerkt ter hoogte van de kruising Boshijgerslaantje met de Verlengde Slotlaan.
"Het was best een fors gebied en het is erg droog waardoor een natuurbrand snel kan uitbreiden. Als je er niet gelijk bent, kan dat ook in een fors tempo gaan. Dus vandaar dat wij vaak in deze situatie meerdere eenheden inzetten", aldus Liselotte Mackloet van de Veiligheidsregio Utrecht.
Ook de politie was er om te helpen en dat was nodig ook omdat de brandhaard moeilijk te vinden was. "Het was even zoeken maar mede dankzij de politiehelikopter konden we de brandhaard snel vinden."
© Menno Bausch

NABLUSSEN

De eerste meldingen over de natuurbrand kwamen vanochtend rond 04.00 uur binnen. Het sein brandmeester werd later in de ochtend gegeven en vervolgens is er meerdere uren uitgetrokken om na te blussen.
Mackloet: "De brandweer is er best wel even mee bezig geweest. Op het moment dat de brand onder controle is, moeten ze nog een tijd nablussen om het gebied nat te houden. Dat als er nog iets aan het smeulen is, het niet snel weer kan oplaaien."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.