Aanleiding vechtpartij Overvecht onduidelijk, 59-jarige Utrechter met vuurwapen zit nog vast

© AS Media
UTRECHT - Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding was voor de vechtpartij in de Utrechtse wijk Overvecht, gisteravond. Dat laat de politie weten. Op de Oranjerivierdreef gingen zo'n twintig mensen met elkaar op de vuist. Een 59-jarige Utrecht werd opgepakt toen hij probeerde een vuurwapen weg te moffelen in de bosjes. Hij zit nog altijd vast.
De vechtpartij brak aan het begin van de avond uit in de buurt van winkelcentrum Gagelhof. Al snel raakte een flinke groep slaags en kwamen tal van buurtgenoten op het tumult af. Meerdere agenten moesten in actie komen om de boel te sussen. De straat werd afgezet om de rust terug te laten keren.

MAN IN DE BOSJES

Toen agenten in de straat kwamen, zagen ze een man in de bosjes springen. Hij bleek een vuurwapen te hebben en probeerde dat te verstoppen. Hij kon in de kraag gevat worden en is aangehouden. De man zit nog altijd vast, laat de politie weten. Het wapen is in beslag genomen.
De aanleiding voor de vechtpartij zou een uit de hand gelopen conflict zijn, maar waar het conflict over ging, is onduidelijk. Niemand raakte gewond bij de vechtpartij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.