Mysterieuze bordenactie Achterhoek opgelost

DOETINCHEM - Het mysterie van tientallen borden over de reisafstand naar de Achterhoek, onder meer in Utrecht en Veenendaal, is opgelost.
Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme zit achter deze stunt. Dat maakte communicatiebureau Abel maandagmiddag bekend. Het bureau zette samen met de toeristenorganisatie de actie op touw.
Afgelopen zondag doken her en der in Nederland bruine borden op die de reisafstand vermeldden naar de Achterhoek. Volgens een woordvoerder van het communicatiebureau was de actie bedoeld om de toeristen er toe te bewegen hun vakantie in de Achterhoek door te brengen.
De actie viel niet overal in goede aarde. De gemeente Nijmegen liet de borden verwijderen omdat er geen vergunning voor was afgegeven. De gemeente Utrecht dreigde maandag met bestuursdwang als de borden niet binnen 24 uur werden weggehaald.
Volgens de woordvoerder van het communicatiebureau worden alle gemeenten waar borden zijn geplaatst geïnformeerd. Vanaf dinsdag worden alle borden weer verwijderd. "We hebben geen vergunning aangevraagd
voor het plaatsen van de borden, omdat in dat geval het verrassingseffect weg zou zijn. Dan was bekend geworden wat we gingen doen", aldus de woordvoerder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.