PVV Utrecht: 'Geen elektrische auto's in parkeergarages'

© RTV Utrecht
UTRECHT - De PVV in Utrecht wil een tijdelijk verbod op elektrische auto's in parkeergarages. Dat verbod moet gaan gelden voor garages waar de laadpalen achterin de parkeergarage staan. Volgens de PVV levert die plaats een groot brandgevaar op.
Elektrische auto's kunnen, net als benzineauto's, spontaan in brand vliegen door een defect. Bij benzineauto's gebeurt dat meestal tijdens het rijden, maar bij elektrische auto's kan het ook gebeuren tijdens het opladen. Het probleem bij elektrische auto's is dat die niet te blussen zijn. Als de vlammen weg zijn, kan door reacties in de accu het vuur zo weer oplaaien. Het enige dat dan nog werkt is om de elektrische auto voor 80 uur in een bak water onder te dompelen.
Tot het moment dat de laadpalen verplaatst zijn willen wij een verbod op elektrische auto's in parkeergarages.
Henk van Deún (PVV Utrecht)

LASTIG BEREIKBAAR

Omdat elektrische auto's zo lastig te blussen zijn, voorziet de PVV een groot gevaar in het opladen van auto's in parkeergarages. Zeker als de laadpalen achterin de garage zitten zijn de auto's voor de brandweer nog lastiger te bereiken. Daarom wil de partij dat de laadpalen in Utrechtse parkeergarages verplaatst worden naar de ingang. En zolang dat nog niet gebeurd is, moet het verboden worden voor elektrische auto's om in parkeergarages te komen.
Henk van Deún van de PVV maakt zich vooral zorgen om de nieuwe parkeergarage in Leidsche Rijn Centrum. Die is gebouwd onder appartementencomplexen. "De laadpalen zitten daar echt helemaal achterin, recht onder de woningen." Daarom pleit hij voor rigoureus ingrijpen. "Tot het moment dat de laadpalen verplaatst zijn willen wij een verbod op elektrische auto's in parkeergarages."

STADSBUSSEN

De partij stelt vragen aan het college van B&W. Daarin vraagt de partij zich af of de gemeente ook een bak heeft die groot genoeg is om elektrische stadbussen in onder te dompelen. In Utrecht rijden inmiddels op meerdere lijnen elektrische bussen. De gemeente wil op termijn helemaal overschakelen op emissie-loos OV.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.