Ondernemers in coronatijd: 'Als je afstand houdt, kun je prima een potje midgetgolfen'

Midgetgolfen op een uitgestorven baan
Midgetgolfen op een uitgestorven baan © RTV Utrecht / Boukje Jansen van Galen
LAGE VUURSCHE - Het is volgens de Britse krant The Guardian een van de beste midgetgolfbanen ter wereld, maar nu ligt het er verlaten bij: de midgetgolfbaan in Lage Vuursche. Vanwege het coronavirus heeft de gemeente gezegd dat open blijven eigenlijk geen optie was. En dat terwijl het seizoen net is begonnen.
Volgens mede-eigenaar Claartje Boot kan je prima midgetgolfen en 1,5 meter afstand houden. Daarvoor hadden ze al allerlei maatregelen genomen: "We hadden bedacht dat mensen alleen mochten komen op afspraak, wat we normaal niet doen. En alleen groepjes van maximaal 3 vrienden of gezinnen."
Een potje midgetgolfen in Lage Vuursche is er niet meer bij.
De midgetgolftuinen liggen midden in het dorp Lage Vuursche. Maar dat is nu in het weekend afgesloten voor autoverkeer. Alleen bewoners en hun bezoek mogen erdoor. In het immens populaire pannenkoekendorp kan op allerlei plekken geparkeerd worden. Daarom is het afsluiten van de parkeerplaatsen eigenlijk niet mogelijk. En dus gaat het dorp elk weekend op slot. En ook de midgetgolfbaan moest dus dicht.
De anders zo smetteloze banen zijn nu bedekt met dennenappels en berkenkatjes. Alleen het hoognodige onderhoud wordt gedaan, om te voorkomen dat de baan een wildernis wordt. Al het andere blijft liggen. De tuinen krijgen deze zomer een heel ander aanzien. "We bestellen altijd viooltjes en zomergoed. Dat doen we nu niet. Maar we hebben een creatieve oplossing gedacht, we gaan wat wild zaaigoed strooien."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.