Celstraffen in Amersfoortse corona-zaken

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
AMERSFOORT - Een man die anderhalve week geleden op station Amersfoort een conductrice heeft geslagen, bespuugd en bedreigd met corona, gaat 10 weken de cel in. In een andere zaak is een 34-jarige Amersfoorter juist vrijgesproken voor het bedreigen van twee politiemensen met corona, maar hij moet wel de cel in voor belediging en mishandeling.
Op het station Amersfoort belaagde een man anderhalve week geleden een conductrice zonder enige reden, hij sloeg en bespuugde haar. Hij stapte daarna een trein in maar werd eruit gehaald en door de politie afgevoerd. Ook in hun richting spuugde en hoestte hij.
Op het bureau beweerde hij dat twee vrienden van hem overleden waren aan corona en dat hij het zelf ook had. De man vertelde tijdens een snelrechtzitting dat hij de hele nacht had geblowd en pillen had geslikt, en daarom niet meer wist wat hij deed. De corona-opmerking op het bureau zou hij hebben gemaakt in de hoop snel vrij te komen.
De spuger moet de conductrice een kleine 900 euro schadevergoeding betalen en beide agenten 300 euro. Na zijn gevangenisstraf wordt de man, die een Koerdische vluchteling is, teruggestuurd naar Duitsland.
VRIJSPRAAK VOOR CORONA-DREIGING
In een andere zaak is een Amersfoortver vrijgesproken voor bedreiging met corona. De man werd anderhalve week geleden 's nachts in Bilthoven aan de kant gezet, omdat hij met knipperende alarmlichten reed. Toen hij met een fles bier in de hand uitstapte schold hij de agenten uit voor 'corona-kankerlijers' en voegde daaraan toe dat ze maar ernstig ziek moesten worden.
Omdat de man niet spuugde of beweerde dat hij zelf ziek was, vond de rechter dat er alleen sprake was van belediging. Omdat hij bij zijn aanhouding de ene agent stompte en de andere aan de haren trok en in het gezicht sloeg kreeg hij uiteindelijk drie weken cel, in plaats van de drie maanden die de officier van justitie had geeist.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.