Utrechters in coronatijd over uitdagingen en teleurstellingen

Docent Roy gaat live met zijn leerlingen.
Docent Roy gaat live met zijn leerlingen. © RTV Utrecht
UTRECHT - Roy Helmerhorst is docent aan het Anna van Rijn College in Nieuwegein en is na de persconferentie van gisteren een beetje teleurgesteld dat de school nog niet open gaat. Maar hij heeft ook begrip voor de maatregelen die er nog steeds zijn. "Het gaat wel een hele uitdaging worden straks, als de leerlingen op anderhalve meter van elkaar vandaan moeten blijven."
Utrechters in coronatijd
Amy Kossen is eindexamenkandidaat. Ze is de oudste dochter van een gezin met vijf kinderen in Maarssenbroek. "Ik ben blij dat mijn zusjes weer naar school gaan en zelf heb ik nu nog vakantie tot september."
Lotte Dolderman is horeca-ondernemer in Utrecht en alleenstaande moeder. Met de anderhalve meter regel gaat ze straks grote problemen krijgen in haar eetcafe. "Ik kan dan maar een handjevol klanten kwijt, het gaat me niet lukken rond te komen straks." Daarom vraagt ze zich af hoe lang ze het vol gaat houden. "Dit is niet waarvoor ik de horeca ben ingegaan", aldus Lotte.
Ben jij of ken jij iemand die ook zijn verhaal kwijt wil? En voor ons zou willen vloggen? Stuur dan een mail naar redactie@rtvutrecht.nl met het onderwerp 'Utrechters in coronatijd'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.