RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

GGD test op corona in Houtens 'drive-through'-testcentrum

1/2
HOUTEN - De GGD regio Utrecht is bij de Expo in Houten volop mensen aan het testen op het coronavirus. Dat gebeurt met een speciaal 'drive-through'-testcentrum waarbij personen hun auto niet uit hoeven en op een snelle manier keel -en neusslijm af kunnen staan.

De testfaciliteit is alleen toegankelijk voor mensen die in de zorg werken en een doorverwijzing hebben gekregen om zich te laten controleren. Als ze met hun auto het terrein oprijden is het volgens de GGD klaar voor je het door hebt. "Er is een eerste loket waar de persoonsgegevens gecontroleerd worden. Daarna ga je naar de volgende post waar onze medewerkers keel- en neusslijm afnemen", legt een woordvoerder uit."

Als de monsters vervolgens naar het laboratorium worden gebracht, is de uitslag de volgende dag beschikbaar. "Op dit moment testen we alleen zorgpersoneel die klachten hebben en een doorverwijzing hebben", aldus de GGD. "We hebben ruimte voor 105 testen op een dag, maar kunnen dat makkelijk verdubbelen."

De GGD is bezig met het opzetten van een tweede locatie in de provincie. Die komt in Park Vliegbasis Soesterberg. Een tweede faciliteit is nodig zodat mensen die ver weg wonen niet helemaal naar Houten hoeven te reizen. Daarnaast is de verwachting dat er meer testen worden afgenomen als de scholen weer open gaan. Het kabinet heeft aangegeven dat de kans op besmetting door een kind klein is, maar wil leerkrachten de mogelijkheid geven zich bij ziekteverschijnselen toch te laten testen.

GGD test op corona in Houtens drive-through testcentrum


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -