Foto's kijken: zo ziet onze wereld er nu uit

PROVINCIE UTRECHT - Honderden foto's kregen we de afgelopen weken binnen toen we vroegen hoe jullie leven eruit ziet onder de coronamaatregelen. Het leverde niet alleen een mooie fotokaart op, maar vooral ook een sfeervol inkijkje in hoe de provincie Utrecht zich staande houdt.
De Neude in Utrecht op woensdag 18 maart om 21.30u.
De Neude in Utrecht op woensdag 18 maart om 21.30u. © Stefan Marbus
Veel lege straten en pleinen kregen we te zien, met als bijschrift dat het onvoorstelbaar is dat de foto is gemaakt tijdens de spits of in de normaal zo drukke uitgaansuren.
Een leuke quiz voor bewoners van een appartementencomplex in Rhenen.
Een leuke quiz voor bewoners van een appartementencomplex in Rhenen. © Max Timons, Rhenen
Gelukkig weten we elkaar toch gewoon nog te vinden. Veel foto's gaan over hoe we er voor anderen zijn. Aan de Valleiweg in Rhenen hield een compleet appartementencomplex een galerij-quiz met leuke prijzen.
Opa en oma Budzelaar op verjaardagsvisite bij Melle, 6 jaar geworden vandaag. Met oude mondkapjes en een duikbril voor een beetje humor op dit toch wat lastige moment.
Opa en oma Budzelaar op verjaardagsvisite bij Melle, 6 jaar geworden vandaag. Met oude mondkapjes en een duikbril voor een beetje humor op dit toch wat lastige moment. © Raimond Zoeter
Melle uit Ede vierde zijn zesde verjaardag en kreeg ondanks de 'intelligente lockdown' bezoek van zijn grootouders. Ze kwamen niet onvoorbereid. Opa en oma bleven in de tuin, hadden mondkapjes voor en opa had voor de zekerheid zelfs een duikbril meegenomen.
Vanmiddag een ritje langs Opa en Oma en Marin haar vriendinnen.
Vanmiddag een ritje langs Opa en Oma en Marin haar vriendinnen. © Sabine Steegstra
De inzendingen kwamen ook van ver buiten de provincie Utrecht: Zundert, Den Bosch, Rotterdam, Amsterdam, Almere... Sabine Steegstra maakte een foto van haar tochtje naar Sneek, waar dochter Marin vanuit de auto een lieve boodschap voor opa en oma liet zien.
Utrecht thuis in veilige quarantine in Tallinn.
Utrecht thuis in veilige quarantine in Tallinn. © Folke Nagtegaal
Zelfs in het buitenland werd een foto op onze kaart geprikt. Folke Nagtegaal voelde zich in Tallinn, de hoofdstad van Estland, veilig in de schaduw van zijn eigen Domtoren.
We hebben een muurschildering gemaakt om iedereen een beetje een hart onder de riem te steken.
We hebben een muurschildering gemaakt om iedereen een beetje een hart onder de riem te steken. © Rob Heerdink
Een eervolle vermelding is er tot slot voor Rob Heerdink. De fotokaart was niet bedoeld als wedstrijd, maar de Utrechter verleidde met zijn opbeurende woorden wel de meeste kijkers om op de knop 'geef een complimentje' te drukken. We sluiten ons er van harte bij aan: het komt goed!
Bekijk hieronder nog een selectie van de ingezonden foto's, of scroll direct door naar de complete fotokaart helemaal onderaan.
Kijken naar de toespraak van de premier.
Kijken naar de toespraak van de premier. © Marieke Tibbe
Ze wilde klassendienst, net als op school. Want ja, thuis is nu ook school, en mama is de juf!
Ze wilde klassendienst, net als op school. Want ja, thuis is nu ook school, en mama is de juf! © Esther Versluis Burggraaf, Ameide
Altijd fijn om een compliment te krijgen. Maar deze was toch erg bijzonder, vonden mijn collega's en ik.
Altijd fijn om een compliment te krijgen. Maar deze was toch erg bijzonder, vonden mijn collega's en ik. © John Bruins, Baarn
Liefde geven achter glas.
Liefde geven achter glas. © Marith Woltjes, Maarssen
Ik laat iemand zien hoeveel 1.50 meter is.
Ik laat iemand zien hoeveel 1.50 meter is. © Diet Groothuis, Maarn
De Woudenbergers proberen de anderhalve meter norm in acht te nemen en worden geholpen door de aanwijzingen met krijt op het marktplein. Ook elders maakt men omtrekkende bewegingen om elkaar te ontwijken.
De Woudenbergers proberen de anderhalve meter norm in acht te nemen en worden geholpen door de aanwijzingen met krijt op het marktplein. Ook elders maakt men omtrekkende bewegingen om elkaar te ontwijken. © Klaas Haitsma, Woudenberg
Ook op het pontje zijn voorzorgsmaatregelen genomen.
Ook op het pontje zijn voorzorgsmaatregelen genomen. © Anita van der Bilt, Eemdijk
Mariaplaats Utrecht, 16 maart.
Mariaplaats Utrecht, 16 maart. © Kevin van den IJssel, Utrecht
Dit spandoek is gemaakt en opgehangen door kleindochter Marieke bij opa en oma. Opa en oma vinden het een leuke verrassing en kijken er graag naar.
Dit spandoek is gemaakt en opgehangen door kleindochter Marieke bij opa en oma. Opa en oma vinden het een leuke verrassing en kijken er graag naar. © Xandra Houtackers, Maarn
Gespot tijdens werken (wijkverpleging). Bemoedigend! Dank aan de makers!
Gespot tijdens werken (wijkverpleging). Bemoedigend! Dank aan de makers! © Enid Bruins, Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.