Utrecht wil 15,6 miljoen euro van Rijk voor aanpak lerarentekort

© Pixabay
UTRECHT - Utrecht wil geld van het ministerie van Onderwijs. De gemeente is de afgelopen jaren zo snel gegroeid, dat de stad nu kampt met een nijpend lerarentekort. Er zijn tientallen vacatures.
Volgens de gemeente is op dit moment 3,3 procent van de fte's in het primair onderwijs niet ingevuld. Samen met scholen en opleiders is daarom het actieplan UTRECHT LEERT 2022 opgesteld. Zo willen de initiatiefnemers dat er 100 begeleidingsplekken komen voor zij-instromers en ruimte om flexibeler om te kunnen gaan met lestijden. Bovendien moet er een onderzoek komen naar het vasthouden van leraren.

KOSTEN

Utrecht hoopt op een financiering van het ministerie van Onderwijs van zo'n 15,6 miljoen voor de periode 2020-2022. In het kostenplaatje dragen schoolbesturen zo'n 4,7 miljoen euro bij, de gemeente betaalt 5 miljoen euro.
Eerder dit jaar beloofde onderwijsminister Slob al op zoek te gaan naar geld om het lerarentekort in de grote steden aan te pakken. Dat zei hij nadat de grote steden een brief hadden gestuurd naar de minister. In de brief werd Slob verweten dat hij geen goed beeld heeft van het lerarentekort in het basisonderwijs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.