Voorarrest verdachten liquidatieproces Caloh Wagoh verlengd

© RTV Utrecht
DOORN - De twee mannen die deze week in het onderzoek naar een reeks liquidaties door leden van motorclub Caloh Wagoh zijn opgepakt, blijven nog zeker twee weken in de cel. De rechter-commissaris heeft vandaag hun hechtenis verlengd.
Het Openbaar Ministerie verdenkt de 33-jarige en 49-jarige Hagenaars ervan dat zij in 2017 in Spijkenisse een Belgische zakenman hebben doodgeschoten. De 49-jarige verdachte werd aangehouden in zijn cel. Hij was al eerder aangehouden vanwege betrokkenheid bij de beschieting van een woning in Doorn.
De andere verdachte was tijdelijk vrij, maar al wel verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie in Spijkenisse. De arrestaties vloeien volgens het OM voort uit nieuw bewijs.
Het grote onderzoek, Eris genaamd, richt zich op een groep die een reeks moordopdrachten zou hebben aangenomen, waarvan er in elk geval vijf zijn uitgevoerd. De in december in Dubai gearresteerde Ridouan T. uit Vianen is volgens justitie als opdrachtgever bij een aantal zaken betrokken, maar hij is geen verdachte in dit proces.
T. staat terecht in een ander omvangrijk liquidatieproces, Marengo. Het gaat om liquidaties die veelal zijn gepleegd in de provincie Utrecht. In het proces Eris vindt op 6 mei een volgende tussentijdse zitting plaats.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.