RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechter opgepakt voor diefstal beeld Joods meisje

1/2
UTRECHT - Een 59-jarige Utrechter is opgepakt voor de diefstal van het bronzen beeldje bij de synagoge aan de Magdalenastraat in zijn woonplaats. De verdachte is door een DNA-match opgespoord.

Het beeldje van een rennend meisje verwijst naar de Joodse kinderen die in de Tweede Wereldoorlog uit een Utrechts weeshuis zijn weggevoerd naar de vernietigingskampen van de nazi's. Het werd van zijn sokkel gezaagd op 26 januari en een paar dagen later gevonden op de Maliebaan. Voorbijgangers zagen het in een tuin liggen.

 Het beeldje werd in januari van zijn sokkel gezaagd. Het beeldje werd in januari van zijn sokkel gezaagd. | Foto: RTV Utrecht / Richard Grootbod

Over het motief van de dader is nog niets bekend. De diefstal gebeurde op de dag dat wereldwijd de bevrijding van Auschwitz wordt herdacht, maar het bestuur van de synagoge vermoedde in januari dat het de rover eerder om de geldelijke waarde van het brons te doen was geweest.

De 59-jarige verdachte staat in een DNA-databank. De politie heeft meer aanwijzingen dat hij achter de diefstal zit. De Utrechter is afgelopen dinsdag aangehouden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -