RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bevrijdingsfestival wil vrijheidsvuur thuis en op sociale media doorgeven

UTRECHT - Bevrijdingsfestival Utrecht roept inwoners van de stad op om op 4 mei vanaf 21.00 uur thuis een kaars, fakkel of een ander soort vlam te ontsteken. Nu het festival door de coronamaatregelen is afgelast, wil de organisatie op die manier alsnog het 'vrijheidsvuur' laten doorgeven.

De bedoeling is dat iedereen die mee doet een video maakt via de website vrijheidsvuur.nl en die deelt via sociale media. Door een vriend of vriendin te taggen wordt het vuur digitaal verspreid. Het vrijheidsvuur herinnert ons volgens de festivalorganisatie aan de prijs die voor onze vrijheid is betaald en aan onze eigen rol om die vrijheid te bewaken.

Normaal gesproken wordt het Bevrijdingsfestival elk jaar op 5 mei gehouden in Park Transwijk. Dit jaar zijn de Nationale Herdenking en de activiteiten op Bevrijdingsdag aangepast. Zo zullen de Ambassadeurs van de vrijheid Roxeanne Hazes, Snelle, Lucas & Steve en Kris Kross Amsterdam op 5 mei online en via social media van zich laten horen in plaats van live op de diverse podia in het land.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -