Daling zet door: opnieuw minder coronapatiënten opgenomen in ziekenhuis

© RTV Utrecht / Sammie Vries
PROVINCIE UTRECHT - Vandaag wordt door het RIVM gemeld dat er honderd patiënten in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Met die meldingen komt het totaal nu te staan op 10.381. Er zijn 120 personen als overleden gemeld, waarmee het totale aantal nu op 4.409 komt te staan.
Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

POSITIEF GETEST

Tot nu toe zijn er 37.190 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM. De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.
Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

IC'S

Het aantal coronapatiënten dat op de intensive care verblijft, bedraagt 959. Dat zijn er vier minder dan vrijdag. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Vrijdag zakte het aantal op de ic voor het eerst onder de 1000.
Ook liggen er 385 mensen met andere aandoeningen (non-Covid) op de ic's. Eerder al zei Kuipers dat dat betekent dat de andere zorg ook weer op gang komt.
Van de Nederlandse Covid-patiënten op de ic liggen er 922 in Nederland, hetzelfde aantal als vrijdag. En 37 in Duitsland, vier minder dan vrijdag door terugplaatsingen. Het LCPS hoopt dat het aantal coronapatiënten op de intensive care in de komende twee weken gestaag verder daalt richting de 500.

UTRECHT

In de provincie Utrecht zijn er sinds gisteren 45 personen positief getest op het virus. Het totaal staat daarmee nu op 2621 personen.
Hieronder staat een kaart met de gemeentelijke cijfers over het (bekende) aantal overleden coronapatiënten sinds de uitbraak van het virus. De gemeente Oudewater staat al langere tijd in de top tien van Nederlandse gemeenten die de meeste besmettingen kennen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.