Burgemeesters Baarn en Vijfheerenlanden maken zich zorgen over naleven coronaregels

© RTV Utrecht / Annemarie de Wit
BAARN/VIJFHEERENLANDEN - De burgemeesters van Baarn en Vijfheerenlanden vonden het vandaag te druk op straat. Dat laten Mark Röell (Baarn) en Sjors Fröhlich (Vijfheerenlanden) op twitter weten.
Zo schrijft Fröhlich: "Zal maar met de deur in huis vallen: het was vandaag te druk. In de stad, bij de bouwmarkt, op de weg." Ook Röell schrok toen hij door het centrum van Baarn liep. "Het lijkt dat mensen denken dat alles weer mogelijk is."
Beide burgemeesters roepen hun inwoners dan ook opnieuw op om zoveel mogelijk thuis te blijven. "Elke dag, ook vandaag weer, krijg ik nieuwe besmettingsgevallen gemeld door de GGD", laat Fröhlich weten. Hij hoopt dan ook dat iedereen ook met Koningsdag vooral thuis blijft.
In meer gemeenten is het drukker op straat, zegt het Veiligheidsberaad van burgemeesters. In tegenstelling tot de burgemeesters van Baarn en Vijfheerenlanden, heeft het Veiligheidsberaad wel het idee dat de mensen daarbij de coronamaatregelen goed naleven. "Eigenlijk lijken we al een beetje op weg naar de 1,5 metersamenleving", zegt een woordvoerster van het Veiligheidsberaad.
Toch waarschuwt ook zij voor de gevaren. "Er is nog steeds corona en er zijn grote risicos. Op zich kunnen mensen naar buiten, maar ze moeten zich wel aan de maatregelen houden", stelt zij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.