RIVM: 43 nieuwe sterfgevallen door coronavirus, 65 nieuwe ziekenhuisopnamen

© RTV Utrecht / Sammie Vries
BILTHOVEN - In Nederland zijn sinds gisteren 43 nieuwe doden geregistreerd van wie kan worden vastgesteld dat ze zijn overleden aan Covid-19. Dat meldt het RIVM. Gisteren waren dat er nog 66. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten steeg met 65 tot 10.521. Gisteren steeg het aantal met 75.
Het totaal aantal mensen dat is overleden aan het coronavirus staat nu op 4518 personen. Het werkelijke aantal is hoger omdat niet iedereen die overlijdt wordt getest op het virus. De cijfers kunnen bovendien een vertekend beeld geven omdat artsen vaak op dinsdag nog sterfgevallen van het weekeinde doorgeven aan het RIVM.
Hieronder zie je de ontwikkeling van het aantal ziekenhuisopnamen in de provincie Utrecht sinds de uitbraak van het coronavirus.

PROVINCIE

In de provincie Utrecht zijn inmiddels 2719 officieel geregistreerde besmettingen, een stijging van 23 ten opzichte van gisteren. Toen waren het er 2696. Nog steeds staat Oudewater in de top 10 van gemeenten waar relatief gezien de meeste coronapatiënten zijn: 245 op 100.000 inwoners.
Bekijk hieronder hoeveel mensen er in jouw gemeente zijn overleden als gevolg van het coronavirus.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.