RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ikea opent deuren: 'Het is voor heel veel mensen heel belangrijk'

1/3
PROVINCIE UTRECHT - Woongigant Ikea is weer open. Weken nadat de winkel op slot is gegaan, werden vanochtend de eerste klanten verwelkomd in Utrecht en Amersfoort. Ikea is de eerste grote winkelketen die na de coronasluiting sinds half maart weer open gaat.

"Het is een klein eerste tekentje, daar moeten we heel realistisch in zijn. Maar het feit dat Ikea weer open is, is voor heel veel mensen goed nieuws. Ikea wordt toch gezien als uitje waar je naar toe kan gaan en inspiratie kan opdoen. Dus dat Ikea weer open is, is echt voor heel veel mensen belangrijk", aldus Paul Moers, retail- en marketingdeskundige.

Deskundige Moers: "Ikea wordt toch gezien als uitje"


WACHTEN VOOR DE DEUR
En of het belangrijk was voor veel mensen bleek vanochtend wel. Er stonden tientallen mensen te wachten voor de deur.

Moers snapt dat wel: "Online is het allemaal prima geregeld bij Ikea. Maar de kracht van Ikea zit hem in het feit dat ze een beleving leveren. Dus het is een koppeling van dat online en dat fysieke. Dat is eigenlijk iets wat ikea eigenlijk als geen ander goed begrijpt.

MAATREGELEN
En nee, niet alles is weer open in de woonwinkel. Zo kun je niet terecht in het restaurant en ook het kinderspeelparadijs Smäland is dicht. Daarnaast mogen er niet te veel mensen tegelijk naar binnen, moeten mensen afstand houden en zijn er voorzorgsmaatregelen getroffen om personeel te beschermen

Moers: "Dat is natuurlijk volkomen terecht. We moeten niet denken dat die coronacrisis nu eventjes voorbij is. Dit is een eerste lichtpuntje. Ikea wordt vaak gezien als familieuitje waar je met het hele gezin naar toe kan, dus het is goed dat je maar met zijn tweeën naar binnen kan."

 Een bord met instructies. Een bord met instructies. | Foto: RTV Utrecht

ANDERE KETENS
Na Ikea volgen nog meer grote winkelketens die de deuren weer openen. Zo gaat vandaag de Zara en morgen ook de Bijenkorf weer open. Waarschijnlijk volgen kledingwinkels als H&M en WE ook snel.

"Daar snakken we natuurlijk ook naar. Je kunt je het ook niet al te lang blijven permitteren met kostbare huren en personeel", aldus Moers.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -