Minder dan 900 coronapatiënten op de intensive care, ook in Utrecht daling

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het aantal coronapatiënten op de intensive care is gedaald tot onder de 900. Het zijn er nu 861. Dat zijn er 44 minder dan op maandag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Precies een week geleden lagen nog 1087 coronapatiënten op de ic.
Van de Nederlandse ic-patiënten met het coronavirus liggen er 832 in Nederland, 41 minder dan maandag. Verder verblijven 29 patiënten in intensivecareafdelingen in Duitsland, drie minder dan maandag. Naast de coronapatiënten ligger er 399 mensen met andere aandoeningen op de ic's.

PROVINCIE UTRECHT

Ook in de provincie Utrecht daalt het aantal coronapatiënten bij de vier grote ziekenhuizen. Bij het UMC Utrecht, Diakonessenhuis, Meander Medisch Centrum en St. Antonius Ziekenhuis liggen nu 61 coronapatiënten op de ic's. Dat zijn er 9 minder in vergelijking met 23 april, de laatste datum waarop de vorige cijfers bekend waren.
Ook het totaal aantal coronapatiënten daalt in de Utrechtse ziekenhuizen. Waren dat er op 23 april nog 139, nu zijn dat er 119.
Coronapatiënten in Utrechtse ziekenhuizen:
UMC Utrecht: 28 patiënten, van wie 19 op de IC
Diakonessenhuis: 33 patiënten, van wie 10 op de IC
Meander MC: 25 patiënten, van wie 14 op de IC
St. Antonius: 33 patiënten, van wie 18 op de IC

DODENTAL STIJGT MET 48

Het RIVM heeft 48 nieuwe meldingen binnengekregen over sterfgevallen die zijn veroorzaakt door het coronavirus. Daarmee is het officiële Nederlandse dodental opgelopen tot 4566. Ook werden er 88 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen.
Het aantal mensen in Nederland dat positief is getest op het coronavirus, staat nu op 38.416, dat zijn er 171 meer dan gisteren. In de provincie Utrecht zijn 2741 besmettingen bekend. Gisteren waren dat er 2719.
In de sterftecijfers worden alleen degenen opgenomen die daadwerkelijk positief op het virus zijn getest. Het daadwerkelijke aantal overledenen aan het virus ligt daardoor waarschijnlijk een stuk hoger.
Bekijk hieronder hoeveel mensen er in jouw gemeente zijn overleden als gevolg van het coronavirus.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.