Rood-witte muisjes voor 300.000ste Utrechter

UTRECHT - In de fabrieken van De Ruijter wordt momenteel hard gewerkt aan rood-witte muisjes.
Een woordvoerder van de broodversierder zegt dinsdag dat de muisjes gefabriceerd worden voor het kraamfeest van de 300.000e inwoner van Utrecht, baby Helena. Rood en wit zijn de kleuren van het wapen van Utrecht.
De Ruijter maakt in principe alleen roze-witte en blauw-witte muisjes. "Alleen voor het koningshuis maken we een uitzondering. Rond de geboorte van Beatrix hebben we voor het eerst oranje-witte muisjes gemaakt", aldus de zegsman.
Bij De Ruijter zijn in het verleden tientallen verzoeken binnengekomen om speciale muisjes te maken, maar die zijn nooit gehonoreerd. "Voor Utrecht maken we een uitzondering. De fabriek staat in deze stad en de bedenker van de muisjes, Cornelis de Ruijter, volgde zijn opleiding bij een banketbakker in Utrecht", aldus de zegsman.
Voor het maken van het rood-witte broodbeleg is de productie van het roze suikergoed aangepast. "We hebben 400 kilo rode muisjes gemaakt en die gemengd met de witte." De 'limited edition muisjes' passen volgens de fabrikant in ongeveer 1400 pakjes en daar kunnen ongeveer 40.000 beschuiten mee worden belegd.
Fans van De Ruijter die een pakje rood-witte muisjes willen bemachtigen, zullen 24 januari naar Utrecht moeten afreizen. Beschuiten met de speciale muisjes worden daar uitgedeeld tijdens een kraamfeest dat de gemeente organiseert om de 300.000e inwoner te vieren. "De muisjes kunnen tijdens het kraamfeest worden geproefd en ik denk dat onze medewerkers lege pakjes wel willen afstaan aan belangstellenden", aldus de zegsman van De Ruijter.

Rood-witte muisjes Utrechts kraamfeest in de maak

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.