Gloednieuw zwembad Fletiomare open

UTRECHT - Het vernieuwde zwembad Fletiomare wordt vandaag feestelijk geopend. Het bad beschikt over de nieuwste technische snufjes en moet voorzien in de zwembehoefte van inwoners van vinexwijk Leidsche Rijn. Kosten: acht miljoen euro.
Voor bezoekers zijn er tijdens de opening rondleidingen door het nieuwe zwembad. Ook is er een lasershow en gaat waterpolovereniging ZPC Watervlo een wedstrijd spelen.
Het nieuwe zwembad is volgens de laatste eisen van de Wet Hygiëne en Veiligheid van Bad- en Zweminrichtingen (WHVBZ) gebouwd. Ook heeft het met behulp van onder andere een beweegbare bodem een efficiënte indeling gekregen. Zo kan het worden gebruikt door verschillende doelgroepen. In het zwembad zijn de faciliteiten aanwezig voor schoolzwemmen, particuliere zwemles, aqua-sporten en verenigingszwemmen.

SLANGEN

Het nieuwe Fletiomare is ontworpen door architect Erik Slangen. Kunstenaar en grafisch ontwerper Harmen Liemburg heeft het voorzien van grafische patronen.
Fletiomare ligt aan de rand van het Leidsche Rijn Park. Dat is een groengebied van ongeveer driehonderd hectare dat nog in ontwikkeling is, maar waar wel al sport- en recreatiemogelijkheden zijn. Het 'groene lint' om het park biedt lopers, skaters en fietsers een verharde track van zo'n tien kilometer.
Radio-verslaggever Ulrika Nagel was vanochtend vroeg al in het zwembad en ze beleefde een primeur. Bekijk ook het item uit U Vandaag.

Gloednieuw zwembad Fletiomare open
Gloednieuw zwembad Fletiomare open

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.