Kort nieuws: Politiedocent voorkomt diefstal

REGIO - * Een vrouw met een rollator in Breukelen is gered van twee tasjesdieven. De 69-jarige vrouw werd van een winkel aan de Hazeslinger gevolgd door twee Roemenen.
Terwijl een van de twee haar aan de praat hield, probeerde de ander haar portemonnee uit haar tas te stelen. Een toevallig passerende politiedocent en twee voorbijgangers zagen het gebeuren en grepen in. De twee Roemenen zitten vast voor verhoor.
* Het uurwerk van de Utrechtse Geertekerk wordt ingepakt en staat de komende twee maanden stil.
De toren van de kerk krijgt een flinke opknapbeurt. Tijdens het werk wordt het uurwerk ingepakt om het te beschermen tegen stof en gruis.
* Bij een grote verkeerscontrole op de A27 in Nieuwegein zijn 135 auto's aan de kant gezet. De politie keek gisteren naar openstaande boetes en technische gebreken. In totaal werden 41 bekeuringen uitgedeeld en vijf auto's in beslag genomen. De Belastingdienst ontdekte 52.000 euro aan niet betaalde aanslagen.
* In Utrecht zijn twee veelplegers van straat gehaald. Gistermiddag betrapte winkelpersoneel aan de Nachtegaalstraat een 54-jarige Utrechter, die zijn zakken stond te vullen. De medewerkers droegen de man over aan de politie. Gisteravond betrapten agenten een veelpleger op het Smakkelaarsveld bij Utrecht Centraal. De man wilde daar een fiets stelen.
* In Nieuwegein is een 28-jarige man opgepakt toen hij in een winkel aan de Ravenswade met een vals biljet vna 50 euro wilde betalen.Op het bureau bleek de Nieuwegeiner nog meer vals geld te hebben.Hij claimt onschuldig te zijn.
* De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft een truck van een 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Poolse Wola Korycka aan de ketting gelegd. De man negeerde vrijdagmorgen op de A27 bij Lexmond het inhaalverbod voor vrachtauto’s en kon de 150 euro niet direct afrekene. De chauffeur vond het prima: terwijl hij wachtte totdat zijn baas de boete heeft overgemaakt, ging hij slapen.
* In Woerden hebben snelkrakers toegeslagen op de Jan de Bakkerstraat. De bewoner lag gisteravond te slapen, toen hij ineens een harde klap en glasgerinkel hoorde. Toen hij beneden ging kijken, zag hij dat er een raam was ingeslagen en dat zijn laptop was gestolen. De politie in Woerden zoekt mensen die de dieven hebben gezien.
* In een tuin aan de Van Reenenlaan in Baarn is een vieze man gesignaleerd. Eén van de bewoners zag de man met de broek op de enkels. Hij was zichzelf aan het bevredigen. De bewoonster belde direct de politie, maar die kon de man niet meer achterhalen.
* Een vrouw met een rollator in Breukelen is gered van twee tasjesdieven. De 69-jarige vrouw werd van een winkel aan de Hazeslinger gevolgd door twee Roemenen. Terwijl een van de twee haar aan de praat hield, probeerde de ander haar portemonnee uit haar tas te stelen. Een toevallig passerende politiedocent en twee voorbijgangers zagen het gebeuren en grepen in. De twee Roemenen zitten vast voor verhoor.
* In de Utrechtse Vogelenbuurt is een straatroof mislukt. Een man fietste donderdagavond bellend de Adelaarstraat op toen twee jongens de weg blokkeerden en zijn telefoon probeerden af te pakken. Toen de man begon te schreeuwen, sloegen de overvallers op de vlucht. De politie heeft ze niet meer kunnen vinden.
* De stichting Blues Amersfoort houdt vanavond een benefietconcert voor zichzelf. In Leusden treden verschillende regionale bluesartiesten op, zoals de 13-jarige gitarist Leif de Leeuw. Met de opbrengst wil de stichting meer promotie maken voor bluesconcerten en bluesmuziek in het algemeen.
* Het nieuwe stadhuis van de gemeente Nieuwegein wordt gebouwd door de combinatie BAM/Ballast Nedam.
De twee aannemers zijn als winnaar uit de Europes aanbesteding gekomen. Als de gemeenteraad akkoord gaat met de kredietaanvraag kan de bouw in april van start gaan.
* Rabobank zal geen gebruik maken van de garantieregeling van 200 miljard euro van de overheid. Het kabinet maakte vorig jaar oktober bekend garant te staan voor leningen die Nederlandse banken aangaan. Het moet de kredietverlenging weer op gang brengen.
* Scholen, bonden en ouders maken zich zorgen over de nieuwe exameneisen voor middelbare scholieren. Ze denken dat leerlingen schoolsoort, vakken en profielen 'voorzichtiger' gaan kiezen om het examen te halen. Dat staat in een brandbrief aan staatssecretaris Van Bijsterveldt, ondertekend door de VO-raad, scholierenbond LAKS en het multiculturele instituut Forum.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.