Pleegouders baby Donna niet vervolgbaar

UTRECHT - De Nederlandse pleegouders van de Belgische kleuter Donna kunnen niet worden vervolgd voor het illegaal adopteren van het kind. Dat maakte het Openbaar Ministerie vrijdag bekend.
Op het moment dat de biologische vader aangifte deed van de illegale adoptie van Donna, in juli 2007, was de zaak verjaard. De verjaringstermijn is twee jaar en de adoptie vond al plaats in maart 2005.
Het OM concludeert daarom dat het echtpaar uit Leusden niet te vervolgen is voor dit strafbare feit. Daarnaast concludeert het OM dat het stel zich niet schuldig maakte aan andere strafbare feiten omtrent het adopteren van Donna.
Donna werd in februari 2005 in België geboren en is het kind van een vrouw die als draagmoeder zou fungeren voor de biologische vader. De moeder vertelde echter dat ze een miskraam had gehad en verkocht de baby door aan het echtpaar uit Leusden.
Bart Philtjens, de biologische vader, eiste Donna op, maar het gerechtshof in Arnhem besliste dat ze in Nederland blijft. Wel kreeg Philtjens een omgangsregeling.
Het OM meldt dat in België nog wel een strafrechtelijk onderzoek loopt naar de kwestie. Niet bekend is of daar wordt overgegaan tot vervolging van de pleegouders.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.